Před lety byly v módě džíny, teď si ženy libují v privilegiu nosit sukně

18. červenec 2018

Naše ulice je taková malá dálnice, kudy kolem sedmé ranní proudí do centra města davy lidí. Když je teplo, vykouknu z okna a už to vidím. Mladé ženy jako krásné bárky na moři. Přišly na chuť sukním a šatům.

Z těch květů a barev, zvonů i štíhlých siluet přecházejí oči. A k tomu lodičky. Všech druhů. Na hlavě veselé drdůlky, poskakující v rytmu chůze a dávající okázale najevo ledabylost a tudíž rafinovanost.

Před lety převažovaly v módě džíny, teď se karta obrátila a holky všech věkových kategorií si libují v privilegiu nosit sukně. Když k tomu mají dlouhé nohy a štíhlý pas, jdou po ulici v auře přitažlivosti téměř třeskuté.

Taky si všimněte, že v takové sukni a podpatcích si musíte dát záležet na tom, JAK jdete. Podpatek vás donutí k pozornosti, celé tělo musí pracovat v jiném režimu, než když se hamtáte v keckách pro chleba. Ať chcete nebo ne, je třeba trochu vrtět zadečkem, narovnat se v ramenou, kde se chytá balanc, a zvednout hlavu.

Zaveďte normy pro zmrzlináře. Jedni kopeček pečlivě oškrabují, u jiných se sotva vejde do kornoutu

Zmrzlina

Mám podnět. Nevím ale pro koho. Možná na to přijdete vy. Myslím si totiž, že někdo by si už měl konečně posvítit na zmrzlináře a vnést do jejich podnikání řád.

A tak moudré dívky pochopily, že je zbytečné vzdávat se něčeho tak úžasného, jako jsou sukně. Loni v létě je vynesly se samozřejmou elegancí a jejich klapavé kroky sdělovaly chodníkovou morseovkou, jak jim to jde k duhu. Ani letos se jich nehodlají vzdát.

Tak milé holky, až vám zase nějaký „módní guru“ bude chtít namluvit, že sukně už nejsou v módě, až vás bude navlékat do hábitu, v němž vypadáte jako národní památník, vykašlete se na něj. V sukních vám to sluší. Ostatně Sean Connery není v tom kiltu taky k zahození.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.