Věra Nosková: Nevhodné nabídky

2. červen 2023

Po návratu z tříměsíčního putování po Bali a Thajsku, mi váha ukázala, že jsem shodila osm kilo.  Takže mě začaly obtěžovat maily, nabízející mi pilulky na hubnutí, které údajně vyplavují tuk, za deset dní prý shodím deset kilo.

Na ilustračním obrázku se u nabídky protahovala osmnáctiletá sportovkyně s vypracovanými břišáky. Vnucovala se mi jistá dáma, která údajně shodila za sedm týdnů 38 kilo.

Byla mi nabízena jistá, zaručeně fungující dieta, zkušební balíček s pěti jídly na jeden den za pouhých 1 075,- Kč. Z Jihovýchodní Asie jsem si přivezla zvyk jíst jen dvakrát denně a za den utratím za jídlo včetně večerní sklenky vína sotva stovku.

Jakýsi pan Novotný mi dnes a denně nabízí aktivátor penisu, a když jsem se chtěla podle návodu odhlásit, zařvalo na mě upozornění, že jsem tím kliknutím ohrozila svůj počítač.

Byla jste vybrána jako náš vítěz, klikněte na tento odkaz, dostanete vysavač. Vím, že se na taková průhledná lákadla klikat nemá, ostatně vysavače mám dva.

Koupila jsem si papiňák, načež mi začaly chodit nabídky na další a další papiňáky. Jakmile jsem zakoupila novou remosku, nabízely mi prodejci různé další remosky.

Automaty, které na internetu sledují naše nákupy a aktivity asi nebudou tak inteligentní a informované, když nevědí, že jsem žena, která nemá potíže ani s nadváhou, ani s penisem a nedostatkem papiňáků a remosek taky netrpím.

autor: Věra Nosková | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.