Tipy na víkend v Libereckém kraji: Otevřené hasičské stanice, Triumf lúz, nebo Cvikovské hřmění

2. květen 2024

Přinášíme několik tipů, jak strávit první květnový týden v Libereckém kraji.

Cvikovské hřmění

V kynologickém areálu ve Cvikově pořádají v sobotu 4. května Cvikovské hřmění – tedy představení historické bitvy. Areál se otevírá ve 13 hodin, bitva začne v 15 hodin a v areálu bude i doprovodný program, dětský koutek a občerstvení.

Den otevřených dveří na hasičských stanicích

Na mezinárodní den hasičů a den svátku sv. Floriána, patrona hasičů, v sobotu 4. května, otevře Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje dveře všech deseti svých stanic; tedy v Liberci, Raspenavě v Jablonném v Podještědí, v Jablonci nad Nisou, v Tanvaldu, Semilech, Turnově, v Jilemnici, v České Lípě i v Doksech.

Jak vypadá zázemí profesionálních hasičů, jejich zásahová technika, výzbroj a výstroj si zájemci budou moct prohlédnout od 13 do 17 hodin.

Liberecký WTF?! aneb Triumf lúz

Divadlo F. X. Šaldy v Liberci pořádá v Malém divadle další ročník Festivalu současného divadla WTF?! s podtitulem Triumf Lúz.

Festival zahajuje v pátek 3. května v 16.30 a program je připravený jak na páteční odpoledne, tak na sobotu 4. května. Kromě divadelních představení diváci uvidí i hudební vystoupení. Podrobný program je zde.

Geoexkurze do okolí Hodkovic nad Mohelkou

Spolek rodáku a přátel Hodkovic pořádá v neděli 5. května Geologickou exkurzi do okolí Hodkovic. Start je v 9 hodin na hodkovickém nádraží, trasa bude mít kolem 10 kilometrů a předpokládána délka výpravy je 5 – 6 hodin.

Exkurzi za sedimenty křídového stáří, vulkanity mladších prvohor a přeměněnými horninami starších prvohor povede geolog a mineralog turnovského muzea Mgr. Jan Bubal. Pořadatelé doporučují pevnou obuv a oblečení a vybavení do terénu, i podle počasí, s sebou svačinu a pití a pro zájemce o sběr kamenů a vzorků kladivo, vybavení ke sběru a noviny na balení.

Živá kultura = živý Liberec

Další tipy najdete v přehledu akcí Živá kultura = živý Liberec, který je neziskovým projektem Knihkupectví a antikvariátu Fryč. Projekt propaguje a propojuje libereckou kulturu a jednotlivé pořadatele.

autoři: reČRoL , Tomáš Beneš | zdroje: Visit Liberec , Malé divadlo Liberec , Přátelé Hodkovic , Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje
Spustit audio

Související