Teploty jdou nahoru, pojďme se zchladit. Startují Plavky, série o vodě v krajině a koupání

6. červen 2022

Ondra Šebestík a Kateřina Tomsová v šesti dílech prozkoumají Třeboňsko – krajinu rybníků, ptáků, kapra i cyklistů a vykoupou se v pískovně. Navštíví jezero Milada u Ústí nad Labem, které vzniklo zatopením uhelného dolu Chabařovice a zjistí, jak vzniká inženýrská jezerní krajina, nebo jak funguje voda na Radovesické výsypce u Bíliny. Vezmou vás do biosférické rezervace při soutoku Moravy a Dyje, v jejímž divokém korytu se i svlaží.

Kromě toho vás čeká i historie plovárenství v secesních kulisách přírodního koupaliště Dachova a další osvěžující témata, o kterých budou autoři mluvit s ekology, místními nadšenci, krajinnými architekty, hydrology a dalšími odborníky, kteří mají k vodě blízko.

Podcast o vodě a koupání Plavky poslouchejte na Radiu Wave od 14. června 2022. Každé úterý přistane nový díl na webu wave.cz/podhoubi, v mobilní aplikaci mujRozhlas a v dalších podcastových aplikacích.

Plavky jsou speciální série podcastu Podhoubí o vodě, krajině a koupání. V šesti dílech se s Ondrou Šebestíkem, Kateřinou Tomsovou a odborníky vydáváme na Třeboňsko, k jezeru Milada u Ústí nad Labem, do biosférické rezervace při soutoku Moravy a Dyje nebo za historií plovárenství dachovského koupaliště.

autoři: Ondřej Šebestík , Kateřina Tomsová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka