Startér pouští prog metal a českého Dana Auerbacha

31. říjen 2023

Urbantramp měl obavy, zda se jeho tracku lidé nezaleknou. Evidentně se jeho obavy vyplnily, vypadl totiž z posledního místa. Bere to ale pozitivně, poslední místo je prý taky místo. Pravda! Mezi soutěžícími už chybí také Joska & Kiki, nepodařilo se jim převálcovat PR mašinu, kterou jsou Moontalks. Už máte staženou jejich tapetu na telefon? Moderátoři Martin a Filip jsou tentokrát pyšní na žánrové rozkročení Startéru, mezi novinkami vítají prog metal i alternativní folk.

„Donutilo mě to si vzpomenout na sólovou dráhu Dana Auerbacha z The Black Keys,“ říká Filip ke skladbě mAnster od Toma Verna, který se dva roky nazpět vydal na sólovou dráhu a v lednu 2024 pokřtí svůj albový debut v pražském Café V lese. Jeho dlouhohrající novinku podporují samá zvučná jména. Jak si povede ve Startéru? A vydrží v hitparádě až do hodnocení Amáka, který album produkoval?

Druhá novinka přišla od kapely složené ze Slováků a jednoho Čecha, která aktuálně působí v Praze. Ions mají za sebou vydání eponymního albového debutu (2019) a teď postupně zbrojí na pokračovatele Counterintuitive. Singlová ochutnávka Run je o tíživém tématu – domácím nasílí. Má hutnou atmosféru a mocné screamy. „Baví mě čím dál tím víc. Nezapomeňte si pustit i klip, protože vkusně doplňuje ten song,“ říká Martin.

Lze změnit názor na skladby po jejich opakovaném poslechu? Dále nám můžete posílat vlastní hity na adresu starter@rozhlas.cz a hlasovat pro své favority*ky na wave.cz/starter!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.