Stane se úspěšný youtuber i populárním rapperem? Startér nasazuje politický hejt Adama Miklici

16. únor 2021

V hitparádě neobjevených se už pár týdnů objevují velmi zajímavé tracky, ale teprve jednadvacetiletý youtuber Meeca do soutěže možná přinese úplně čerstvý vítr. Adam Miklica má výhodu, že už platí za docela známou osobnost. Důkazem budiž třeba fakt, že než ho najdete na Instagramu, párkrát se spletete u jeho fanouškovských účtů.

Navíc ale Meeca přichází s trackem, který patří k tomu lepšímu, co jsme letos ve Startéru hráli. Miklicova rapová glosa posílá hejt všem politikům a člověk má chuť si při tom zatančit. Osmdesátková dancefloorová estetika jeho flow dost sluší, připomíná nám to třeba Wiz Khalifův hit k filmu Sonic The Hedgehog. A jestli vám přijde divné, že ve Startéru citujeme bijáky pro děti, tak sorry, not sorry.

Meeca se nepochybně neztratí jako glosátor doby, ale baví nás i fakt, že v textu neřeší jenom politickou neschopnost. V pár verších zkouší oglosovat celý vesmír, přemýšlí nad tím, co nás čeká při kolonizaci Marsu a jak to bude s tím jedením cvrčků. Takže jak – našli jsme svého Drakea? Se vším tím hypem i s nenávistí? Možná jo!

Druhá novinka je pro všechny, kdo se s pandemickou samotkou vypořádávají raději s klidem. Skladbu Silk Touch nám poslala Ellie Dandelion, jinak studentka FAMU Eliška Lubojatzká, fanynka DIY přístupu a členka labelu Agrose, o kterém slyšíme poprvé, ale hodně nás baví.

Tracku Silk Touch padne kostým osmdesátkové Drive estetiky jako ušitý, čemuž pomáhá i Eliščin zpěv. Silk Touch ve svých nejlepších momentech působí jako song plný ambivalence a neodvyprávěných příběhů. Takhle to umí snad jen Beach House.

Jsme trochu zoufalí, protože v letošním Startéru začínáme mít až moc dobrých tracků. Aspoň že Ending zůstávají průměrní!

Co nám do studia vzkázala paní Kaifoszová tentokrát? A jak se používá hever? Poslechněte si dvacáté kolo Startéru, zahlasujte pro své favority na wave.cz/starter nebo pošlete vlastní pecku na starter@rozhlas.cz.

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.