The Sound of Movies

4. říjen 2023

Nejnovější album německého tenoristy Jonase Kaufmanna s výběrem písní spjatých se stříbrným plátnem. Hodnocení připravil Robert Rytina.

(…) V písních s vesměs italskými texty Kaufmann nezastírá, že je především klasicky školeným tenorem a snaží se přesvědčit, že právě tento typ hlasu sedí heroicky laděnému repertoáru jako ulitý. Ze všeho nejvíc však touto snahou připomíná aktivity svého tenorového kolegy Andrey Bocelliho. Ten možná v seriózních klasických projektech nemůže být Kaufmannovi konkurentem, ale právě v případě interpretace filmových melodií nabízí mnohem zkušenější a výrazově uvěřitelnější přednes. (…)

autoři: Robert Rytina , Daniel Jäger
Spustit audio

Související

  • Nebe na zemi

    Nová deska Adama Plachetky a Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers, která obsahuje slavné písně Jiřího Voskovce, Jana Wericha a Jaroslava Ježka.a  

  • Freddie De Tommaso: Il Tenore

    Profilová deska italsko-britského tenoristy, která obsahuje výběr slavných árií a duet z oper Carmen, Tosca, Madama Butterfly a Turandot. Hodnocení připravil Robert Rytina.

  • Telemannia

    Nahrávka flétnistky Marty Kratochvílové a kontrabasisty Mariana Friedla. Jde o nový pohled na interpretaci barokní hudby. Hodnocení připravil Milan Bátor.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.