Sdílíte účet pro Netflix s kamarády nebo příbuznými? Služba pracuje na zpoplatnění tohoto nešvaru

18. březen 2022

Sdílení účtu pro videoslužby mezi příbuzné, kamarády a další známé mimo domácnost je velmi populární také v České republice. Netflix o tom nešvaru ví a pracuje na jeho zaražení, respektive zlegalizování. Ve třech zemích Latinské Ameriky firma tento týden oznámila, že přidání dalších členů, kteří mají ke službě přístup, zpoplatní.

Čtěte také

„Vždy jsme lidem, kteří spolu žijí, usnadnili sdílení svého účtu Netflix pomocí funkcí, jako jsou samostatné profily a více streamů v našich standardních a prémiových plánech. I když byly velmi populární, vytvořily také určitý zmatek ohledně toho, kdy a jak lze sdílet Netflix. V důsledku toho jsou účty sdíleny mezi domácnostmi, což ovlivňuje naši schopnost investovat do skvělé nové televize a filmů pro naše členy,“ uvedla služba v tiskové zprávě.

Členové tarifů Standard a Premium budou moci v Chile, Kostarice a Peru přidat další dva podúčty pro lidi, s nimiž nežijí ve společné domácnosti. Každý z nich pak bude mít personalizovaný účet i doporučení. Na Kostarice je například nová služba zpoplatněna částkou 2,99 USD, v přepočtu tedy 67 korun. Netflix nově také umožní účet majitele převést na nového člověka, případně některého z lidí, kteří již mezi členy figurují jako podúčet.

Tisková zpráva Netfilxu jasně ukazuje, že zástupci služby chtějí tuto novinku postupně implementovat i v dalších zemích. „Uvědomujeme si, že lidé mají mnoho možností zábavy, takže chceme zajistit, aby všechny nové funkce byly flexibilní a užitečné pro členy, jejichž předplatné financuje všechny naše skvělé televize a filmy. Než provedeme změny kdekoli jinde na světě, budeme pracovat na tom, abychom pochopili užitečnost těchto dvou funkcí pro členy v těchto třech zemích,“ uzavírá Netflix.

autor: lukpo
Spustit audio

Související