První vlaštovky letošní hitparády neobjevených opouští hnízdo. Kdo je nahradí?

7. listopad 2023

Martin a Filip se s některými pětitýdenními držáky loučili s těžkým srdcem. Bude jim chybět „ohýbání plechů“ v podání Ida The Young, líbezný zpěv Máří, pohádkovost matxska a Kosmetik Institut, kterým nepadá řetěz ani při stopáži přesahující čtyři minuty. Dalšího hodnocení tříčlenné poroty ve složení Amák, Tereza Odehnalová a Matěj Belko se tahle sestava už nedočká. A to stejné platí pro Moontalks a IONS, kteří tomu s hlasy tentokrát moc nedali. Kdo je ale nahradí?

Shora na všechny shlíží zpěvák a songwriter Tom Vern, ten neměl daleko od bájné hranice čtyř set nasbíraných hlasů. „Obrovsky jsme mu křivdili, já minule přečetl bio k jiné písničce a pak jsem asi velmi správně podotknul, že mi to k tomu úplně nesedí,“ přiznává Martin o předešlém hodnocení skladby mAnster. Ve studiu při té příležitosti došlo na akceptování svých vnitřních příšer, v čemž má zatím náskok právě Martin.

Jednu takovou zelenou příšerku do Startéru doručili Midnight Swimmers, kapela, která má kořeny v Olomouci a Brně, je ale silně líznutá i Londýnem. Soutěžní novinka Green Creature nechala moderátory vzpomenout na další tuzemská britská indiečka jako No Distance Paradise nebo slovenské NVMERI. Jako na staďáku se Filip cítil díky skladbě Lifelong Song od Coubeyho. „Cítim tady Ed Sheeran energii.” A to je dobře, nebo špatně?

S jakou úspěšností jsou Martin a Filip schopni poznat analogový pult The Cure podle sluchu? Posílejte nám své hity na adresu starter@rozhlas.cz a hlasujte pro své favority*ky na wave.cz/starter!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.