Petra Soukupová, Miloš Urban nebo Daniela Fischerová. Povídky ze sbírky Žít jako single

Soubor povídek jedněch z nejpopulárnějších současných českých autorů. Poslouchejte online po dobu čtyř týdnů po odvysílání. Pořad není vhodný pro děti a mladistvé.

Připravila: Marina Feltlová
Režie: Vlado Rusko
Natočeno: 2019
 
Petra Soukupová: Kočky
Účinkuje: Jana Stryková

Miloš Urban: S. Sin. Sing. Single
Účinkuje: Klára Sedláčková-Oltová

Emil Hakl: Milovník
Účinkuje: Svatopluk Schuller

Irena Hejdová: Kohoutí večírek
Účinkuje: Václav Neužil

Hana Lasicová: Žít jako single
Účinkuje: Apolena Veldová

Marek Epstein: Seniorský balet
Účinkuje: Hanuš Bor
 
Daniela Fischerová: Plačidruh
Účinkují: Jana Stryková, Aleš Procházka a Zdeněk Dolanský
 
Pořad není vhodný pro děti a mladistvé.

Petra Soukupová: Kočky

Zuzaně je třicet. Je mladá, sebevědomá a nezávislá. Tak moc nezávislá, až ji doslova děsí představa, že by měla s někým bydlet. Ani děti pro ni nejsou zajímavým tématem. Alespoň do okamžiku, než si uvědomí, že je možná těhotná. Změní se žebříček Zuzaniných hodnot?

Miloš Urban: S. Sin. Sing. Single

Helenin přítel odešel za jinou a Helena je tedy single. Není v tom sama, stává se jednou z mnoha singles. Ubrání svou vlastní jedinečnost?

Emil Hakl: Milovník

Irena Hejdová: Kohoutí večírek

I bouřlivá rozlučka se svobodou může mít katarzní účinek. Alespoň to tak ve své povídce Kohoutí večírek líčí Irena Hejdová. Jedno manželství vzniká, druhé se rozpadá? Nebo naopak. Ale možná ještě existuje šance všechno zachránit. Nebo ne? 

Hana Lasicová: Žít jako single

Single nemusí být jen člověk nezadaný nebo po rozchodu. Může to být i vdova nebo vdovec. Kupodivu i ztráta blízkého, dlouholetého partnera může být začátkem nového, svobodnějšího života, jako je tomu například v povídce Hany Lasicové Žít jako single. 

Marek Epstein: Seniorský balet

Daniela Fischerová: Plačidruh

Do virtuální reality a anonymních internetových chatů nás vtáhne povídka Daniely Fischerové Plačidruh. Právě sociální sítě bývají častým útočištěm osamělých duší. Někdy jejich prostřednictvím vzplanou skutečné lásky, daleko častěji ovšem veškeré touhy a sny vyvolané neznámým partnerem na síti zůstanou pouze ve sféře představ.

Spustit audio

Související