Pohádky z babiččina kufříku. Babiččino vyprávění patří k tomu nejlepšímu, co děti rády poslouchají

15. říjen 2023

Zajímavé a poutavé jsou třeba její skutečné vzpomínky nebo příběhy a pohádky, které si jen tak vymyslela. Třeba o zvířatech.

Čte: Jana Stryková
Napsala: Lucie Křesťanová
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Režie: Petr Vodička
Natočeno: 2018

O tulení víle

Když si malý tuleň najde kamaráda, zažívají spolu spoustu radosti a dovádění - podobně jako děti. Jen se nesmí objevit lovci. To pak tulení kamarády může zachránit jedině víla.

Jak se stal Hubakuk šamanem

Ti, co nám někdy připadají trochu zvláštní, zamlklí a sví, mohou mít schopnosti, s nimiž vyniknou nad druhé. Jako třeba Hubakuk.

O slonovi s neposlušnými kly

Slon Dumbo se nemohl smířit s tím, jak vypadá: uprostřed čela měl zvláštní znaménko a z hlavy mu vyrůstaly dva legrační malé kly. Jak se ale časem ukázalo, nebylo to vůbec náhodou.

O žirafě v pyžamu

Dostat lektvar od šamana může pro někoho znamenat štěstí, pro jiného trpké ponaučení. V pohádce se o tom přesvědčí, jak zebra, tak pyšná žirafa.

O opičím bludišti

Touha najít poklad někdy zavede nejen lidi, ale i opice do pěkné šlamastyky. Pongo však měl štěstí, že od své orangutaní kamarádky dostal slámovou panenku. Ta ho nakonec zachránila.

O klokanovi, který skákal přes švihadlo

Klokan je sice šikovný skokan, ale nesmí se nechat zlákat na bonbóny. To by pak mohl mít opravdu velké potíže se žaludkem. Malý klokánek na to naštěstí včas přišel.

O ztracených jiskřičkách

Pudl jménem Frído byl od své paničky tak trochu rozmazlený. Tím, že se rozhodl pomoci psímu kmotrovi, získal mnoho dobrého i sám pro sebe.

Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

autoři: Tvůrčí skupina Drama a literatura , Zuzana Sikačová
Spustit audio

Související