Poetické zálety Ivo Krobota (1-5)

12. říjen 2007

Třetím režisérem, který přijal pozvání do vltavského projektu Poetické zálety, je divadelní režisér Ivo Krobot. V sedmdesátých letech studoval na JAMU činoherní režii - absolvoval v roce 1978. Poté působil v několika divadlech (V Činoherním klubu Praha, Divadle pod Palmovkou, v Divadle na Provázku, v Národním divadle v Praze...). Jeho jméno je spojeno s desítkami inscenací i v jiných divadlech, na mnoha se podílel jako spoluautor scénářů (Hrabal - Něžný Barbar, Rozvzpomínání, Taneční hodiny, Ostře sledované vlaky, Němcová - Babička, Viewegh - Báječná léta pod psa, Škvorecký - Příběh inženýra lidských duší, atd.).

Ivo Krobot spolupracoval také na různých projektech, například s uměleckým sdružením Serpens v synagoze v Praze - Libni nebo ve Studiu Marta. V současné době působí i jako pedagog. Několikrát se uplatnil režijně v zahraničí: v Polsku, Maďarsku, Finsku, Francii.

V poetických záletech vybírá Ivo Krobot z poezie lidové, z díla Jaroslava Seiferta, Pavla Eisnera, Ludvíka Kundery a K.H.Máchy.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.