Pavel Kohout: Pech pod střechou. Smutná komedie o milencích, do jejichž schůzky zasáhnou tajné služby

19. listopad 2023

Když se nesmělí milenci středního věku konečně odhodlají ke schůzce v soukromí bytu, netuší, že místo naplnění milostné touhy je čeká střet s podivnými muži z tajných služeb. V podobenství o aroganci moci, před kterou si nemůžeme být jisti ani ve svobodných demokratických systémech, uslyšíte v hlavních rolích Miroslava Táborského, Barboru Hrzánovou, Václava Postráneckého a Ivana Řezáče. 

Rozhlasová úprava: Jelena Mašínová
Osoby a obsazení: Pech (Miroslav Táborský), Marie (Barbora Hrzánová), muž (Václav Postránecký) a ohlášení (Hana Kofránková)
Napsal: Pavel Kohout
Dramaturgie: Hynek Pekárek
Zvuk: Radek Veselý
Zvuková spolupráce: Michal Rataj
Režie: Ivan Chrz
Natočeno: v roce 2009
(50 min.)

Další hry a četby poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.