Palacký, Antalová, Páchová: Trio Love_me pro vyprávění v džungli zvuků

23. listopad 2019

V nové skupině nazvané Love_me se sešly tři osobnosti experimentální scény, vesměs fungující mezinárodně: volná improvizace Ivana Palackého vyšla v USA, Japonsku i Velké Británii; bubenice Michaela Antalová (dříve i Květy, Dunajská vlna) žije a hraje dnes především v Norsku; Lucie Páchová pracuje na svém vokálním projevu během dlouhých pracovních pobytů na africkém kontinentu.

V tomto projektu však zpracovávají odposlechnutá slova z terénu a zvuky prostředí do pevného tvaru připomínajícího písně. Michaela hraje autorské rytmické vzorce, které se občas variují v závislosti na slovech. Ty - v kazatelském modu - deklamuje Ivan Palacký. Alegorické povídačky bytostí, na kterých záleží, protkává Lucie Páchová napůl lidskými a z poloviny pak zvířecími komentáři. Luciiny nahrávky z africké polopouště tu znějí zaklesnuté do Ivanových zvukových deníků. Album s názvem 111.1 vyšlo v říjnu: a pokud hrajete na hudební “události roku”, pak tenhle nový typ zvukových krajin s výraznou Palackého poezií nelze opominout.

Odposlechy doplňuje zpráva o objevné a zábavné kompilaci, která uvádí písně z rozhlasové Sunday Service byvšího kapelníka inteligentní kytarovky Pulp, britského Jarvise Cockera. 

autor: Pavel Klusák
Spustit audio