Oblíbená stezka mezi Bohumínem a Antošovickou lávkou se na rok uzavře

22. březen 2024 12:01

Stezka pro cyklisty a in-line bruslaře mezi Bohumínem a Antošovickou lávkou se po Velikonocích na celý letošní rok uzavře. Důvodem je výstavba ochranných protipovodňových zdí u dálnice D1.

Záplavy v roce 2010 ukázaly, že ochrana autostrády a okolních pozemků před velkou vodou je v úseku Pudlova a Starého Bohumína poblíž bunkru MO-S5 Na Trati nedostatečná. Ředitelství silnic a dálnic našlo finance na její vylepšení a po Velikonocích začne pracovat na navýšení protipovodňových zdí. Kvůli tomu zůstane mimo provoz jedna z nejoblíbenějších místních cyklotras.

„Trasa, která je z hlediska turistiky ve městě zásadní, je jedinou přístupovou cestou pro stavební techniku. Bruslařům bohužel nemáme jak zajistit náhradní řešení, kola by teoreticky mohla projet přímo po břehu řeky Odry – v příštích dnech budeme zjišťovat aktuální stav trati. Pokusíme se také se stavební firmou vyjednat provoz po cyklostezce alespoň o víkendech, kdy se na navýšení protizáplavových zdí nebude pracovat a technika bude stát,“ uvedla mluvčí bohumínské radnice Jana Končítková.

Na uzavření cyklotrasy upozorní turisty dopravní značení, a to v obou směrech.

Spustit audio