Lenny ve studiu Radia Wave: Moje noční můra je, že ve světě prorazím, ale s úplně jinou muzikou

1. srpen 2018

Mladá zpěvačka a vystudovaná písničkářka s unikátním chraplákem Lenka Filipová alias LENNY je stálicí nejen tuzemského středního proudu, její písničky mají úspěch i napříč Evropou. Svůj oceňovaný debut Hearts plánuje brzy doplnit druhou deskou, jejíž součástí je už známý singl Enemy.

„Začínala jsem tady u nás v branži. Byla jsem hodně pod vlivem spousty názorů o mně a škola společně s vytržením z tohohle prostředí mi pomohly se vyprofilovat. Najít se,“ vzpomíná diplomovaná skladatelka na své bakalářské studium na British and Irish Modern Music Institute.

„Buď to člověk musí mít v sobě, nebo ne. Není to o masovém úspěchu, ale o tvém osobním. Nikdo ti neřekne, kdo jsi. Musíš si to najít sám,“ doplňuje LENNY, co se o skladbě a písničkářství člověk ve škole naopak nenaučí.

„Moje noční můra je, že se mi podaří prorazit ve světě, ale s úplně jinou muzikou, přetvořená, a lidi mě budou znát jako někoho, kým vůbec nejsem. Je prostě lepší nehrnout se na přední příčky, ale zůstat sama sebou,“ popisuje zpěvačka konstantní boj o to, udržet se dnes jako tvůrce relevantní.

„Cítím, že kdybych ohnula záda, změnila se v někoho jiného a začala dělat trochu jiný typ muziky, prosadila bych se daleko snáz. Pro mě je největší zápas zachovat si svou tvář a zároveň svou hudbu dostat k co nejvíce lidem,“ glosuje LENNY text svého posledního singlu Enemy, jehož klip trochu mate tělem a odvádí pozornost od textu tematizujícího zápolení s požadavky globálního vydavatelství.

„Neříkám, že je to špatně, ale není to pro všechny.“

Poslechněte si intimní Studio Session a celý rozhovor, ve kterém Lenny prozradila i detaily ohledně nového alba.

autor: Jakub Kaifosz

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.