Jaro s Bobem Dylanem, v říčním proudu i v koncertní síni. Vltava přináší čerstvou dávku kultury!

6. květen 2021

Začtěte se s námi do románů Philipa Rotha nebo Anny Bolavé, poslouchejte koncerty Pražského jara nebo oslavujte kulatiny Boba Dylana. Zapněte si Vltavu doma při snídani, nalaďte si nás v autě na DAB rádiu nebo večer vybírejte se záznamů pořadů na našem webu. S týmem kolegů věříme, že i vy nám dáváte svůj hlas!

Čtěte také

Před rokem představila Vltava první vlnu programových změn. Prodloužili jsme Mozaiku, zařadili Dopolední četbu, přidali nedělní Hru pro pamětníky. Těší nás, že rádi posloucháte i další pořady, které přibyly v průběhu roku, Četbu s hvězdičkou, Koncert bez hranic nebo rozšířené Sedmé nebe.

Na co se můžete těšit

  • Od 16. 4.
    Četba na pokračování
    Anna Bolavá: Před povodní /PREMIÉRA/

  • Od 19. 4.
    Četba s hvězdičkou
    David Zábranský: Republika /PREMIÉRA/     

  • Od 11. 5.
    Četba na pokračování
    Bob Dylan: Kroniky /PREMIÉRA/

  • Od 12. 5.
    Pražské jaro 2021
    Chystáme čtyři přímé přenosy a záznamy koncertů

  • Od 21. 6.
    Četba na pokračování
    Kryštof Harant z Polžic a Bezdružic: Putování aneb Cesta z království českého do města Benátek /PREMIÉRA/   

  • Od 14. 6.
    Četba s hvězdičkou    
    Philip Roth: Portnoyův komplex

Na letošní jaro nechystáme revoluci, ale pokračujeme v tom, co nás těší nejvíc – přinášíme vám kulturu domů i v době, kdy vy za ní nemůžete. V dubnu se s námi pusťte po říčních vlnách a zaposlouchejte se do posledního románu Anny Bolavé nazvaného Před povodní. V půlce května se usaďte do křesla a nechte se přenést do Rudolfina a dalších sálů při přímých přenosech 76. ročníku festivalu Pražské jaro. V červnu se vydejte na cestu z království českého do města Benátek v Četbě na pokračování ze slavného cestopisu Kryštofa Haranta z Polžic a Bezdružic.

Bob Dylan, turné po USA

A pokud máte rádi amerického písničkáře Boba Dylana, zbystřete na konci května. V exkluzivní premiéře nabídneme četbu z jeho vzpomínek nazvaných lakonicky Kroniky, uvedeme záznamy jeho koncertů a jeho kariéru a otisk na poli hudebním i literárním probádáme ve Večeru na téma.

Budeme rádi, když s námi strávíte letošní jaro!

Jaroslava Haladová, Šéfredaktorka ČRo Vltava

Spustit audio

Související