HLASUJTE: Je vám záměr prince Harryho a Meghan, kteří chtějí odejít z reprezentačních rolí, sympatický, nebo ne?

14. leden 2020
Radiofórum

Nejužší část britské královské rodiny se sešla v sídle královny Alžběty II., aby tam projednala záměr prince Harryho a Meghan vzdát se reprezentačních rolí.

Čtěte také

Rodina se včera dohodla na přechodném období, během kterého budou vévoda a vévodkyně ze Sussexu trávit čas v Británii i v Kanadě.

Královna Alžběta II. požádala o to, aby se ke „konečným rozhodnutím“ dospělo v nejbližších dnech. Tzv královský summit svolala kvůli informacím z minulé středy, ve kterém Harry a Meghan oznámili záměr opustit pozici „předních“ představitelů monarchie a hodlají být finančně nezávislí. 

Dnešní Radiofórum se ptá:

Bylo od prince Harryho a Meghan vhodné, aby královskou rodinu postavili před hotovou věc? Mají podle vás dodržovat pravidla, která jim ukládá příslušnost ke královské rodině, nebo je můžou porušit, protože nejsou přímí dědici trůnu? Před čím Harry a Meghan utíkají nejvíc? Co myslíte, kdy můžou členové královských rodin opustit své královské povinnosti i práva? Otřásá toto rozhodnutí monarchií, nebo to není zas tak vážné? 

Napište nám do komentářů, hlasujte v této anketě, nebo napište na Facebook a Twitter (#Radiofórum). Hlavně ale poslouchejte živé vysílání Plusu od 12:34. 

autor: Český rozhlas Plus
Spustit audio

Související