Fotky vážek si pamatuju podobně jako svoje písničky, říká zpěvák Dan Bárta

30. srpen 2023

Je zpěvákem známým tím, že fotí vážky. „Měl jsem spolužáka a zajímala nás zvířata. Zvrtlo se to ve chvíli, kdy jsme si sehnali knížku o preparaci hmyzu. Myslím, že je to v člověku odmala,“ uvažuje. Které kapely poslouchal jako kluk? Kolik zemí navštívil a je nějaké místo, kde by chtěl žít? Existuje vážka, kterou ještě nevyfotil? Jak vypadá jeho současný život zpěváka? O čem bude seriál pro ČT o české krajině?

S vášní fotí vážky a má jich už spoustu. Jak ví, že tu kterou vážku už má? „Svoje fotky si pamatuju podobně jako svoje písničky,“ vysvětluje.

K hudbě to Dana Bártu v mládí netáhlo. „Hudba mě nezajímala. Když už jsme s kluky něco poslouchali, tak to bylo něco z venku. Chodil jsem ve dvanácti za kamarádem a jeho starší brácha poslouchal AC/DC. Od té doby znám víceméně nazpaměť Highway to Hell, protože to jelo pořád dokola. Takže AC/DC je taková moje mateřská věc,“ vypráví.

S hudebními nástroji si prý příliš netyká. „Neumím hrát na žádný nástroj. Když vezmu do ruky kytaru, tak „nedám pokoj, až tam vleze“. Když sednu k pianu nebo bubnům, je to totéž. Nedá se říct, že na to umím hrát,“ uzavírá zpěvák Dan Bárta.

Dan Bárta
autoři: Martin Hrdinka , eh
Spustit audio

Související