Elena Ferrante: Dny opuštění

,,Jednoho dubnového odpoledne, sotva pár minut po obědě, mi manžel oznámil, že mě opouští.“ Cesta do světa opuštěné ženy od autorky tetralogie Geniální přítelkyně. Čte Lucie Žáčková.

Překladatelka Olga žije v Turíně s manželem Mariem, dvěma dětmi a psem. Manžel zdánlivě bezdůvodně, od rodiny odchází. Olga zpočátku nepochybuje, že se brzy vrátí. Postupem času však naděje na manželův návrat mizí. Olga v noci nemůže spát, sleduje pornografii. Přestává zvládat základní činnosti, ztrácí se ve světě vzpomínek a byt se jí stává vězením.

Kniha Dny opuštění byla v roce 2005 zfilmovaná. Pro rozhlas ji jako audioknihu načetla Lucie Žáčková a Dvojka ji vysílá jako četbu na pokračování exkluzivně, zároveň s vydáním knihy v češtině.

Na webu 12 dní zdarma

Elena Ferrante: Dny opuštění

Osmnáctidílnou četbu poslouchejte na Dvojce každý den ve 22:00. Následně ji najdete v našem audioarchivu zdarma k on-line poslechu, a to nikoliv na obvyklý týden, ale 12 dní po odvysílání. Audio ale není možné stáhnout.

Více se o knize i o záhadné autorce dozvíte na veletrhu Svět knihy na pražském výstavišti. Konkrétně 10. května od 15:00 pro vás společně s nakladatelstvím Prostor a vydavatelem CD Radioservisem chystáme speciální program na našem veletržním stánku!

Účinkuje: Lucie Žáčková
Režie: Izabela Schenková
Přeložil: Jakub Volný
Hudební spolupráce: Ondřej Gášek
Dramaturgie: Marina Feltlová
Pořad připravil: Dominik Mačas
Premiéra: 15. 4. 2019

Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly může najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

Spustit audio

Související