Členové kapely Květy vydají tři sólovky. Streamujte první z nich, elektropopového Japonce

27. listopad 2018

Kultovní brněnská kapela Květy se rozhodla napodobit neméně kultovní Kiss, jejichž členové v roce 1978 vydali čtyři sólové desky ve stejný den. Květy jich nabízí o jednu míň, chystají k vydání tři sólovky ve třech žánrech. Tu první z nich, elektropopového Japonce bubeníka Aleše Pilgra, si můžete díky exkluzivnímu streamu Radia Wave poslechnout už teď.

Boční projekt kapely Květy, který členové pojmenovali YM, je založený na jednoduchém konceptu – jednotliví hudebníci se navzájem doprovází na svých sólových albech. Vy si teď můžete exkluzivně pustit elektropopového Japonce Aleše Pilgra. Kromě základní trojice hrající na klávesové nástroje na desce účinkují dva hosté, zpěvačka Štěpánka Todorová a bubeník Jakub Kočička. Prvním singlem z desky je skladba Antidepresiva, ke které vznikl i videoklip.

„Antidepresiva jsem naštěstí nikdy brát nemusel. Text písně vznikl na základě historky mé kamarádky, která přijela domů na návštěvu a maminka jí na zlepšení nálady nabízela svoje antidepresiva. Tyto medikamenty umí hodně pomáhat, ale problémy nevyřeší. Když vítr dlouhodobě nefouká do plachet, musíme nakonec sami vzít do rukou vesla, abychom někam dopluli,“ říká Pilgr k pilotnímu singlu.

Elektropopovou desku Aleše Pilgra doplní Martin E. Kyšperský se svým countryovým albem Lorenzovi hoši. Obě alba, která produkoval Ondřej Ježek, vyjdou na přelomu listopadu a prosince u Polí5. Na rok 2019 připravuje vlastní album v rámci projektu YM i Ondřej Kyas. Projekt YM navíc brzo uslyšíte i naživo, 12. prosince totiž skupina zahraje Radio Wave Studio Session v našem proskleném studiu.

autor: Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.