Anglická zkušenost byla vojna. Chef byl nespravedlivý, jednou jsem se rozbrečel, vzpomíná Přemek Forejt
Možná jsme naivní, ale říkáme si že již brzy něco uvaříme, doufá šéfkuchař olomoucké restaurace Entrée. Vymýšlíme menu jako rituál s hezkým koncem, prozrazuje. MasterChef je pro mě hezká reklama, baví mě to. Asi se rád ukazuju, směje se. Kromě kuchařské vášně si splnil také hudební sen: s kapelou Nebe nazpíval skladbu Stella. Vážím si toho, co dělám, ale také je hezké si plnit sny a dělat věci, které mě baví. Jak se připravuje kapr à la humr? A ze kterých kolegů má vítr?
Související
-
Olomoucké tvarůžky? Naše lokální lanýže, říká šéfkuchař Přemek Forejt
Zní to jako pohádka o splněném snu. Sedmi vyhlášených šéfkuchařů se zeptali, ke komu by v Česku zašli na večeři – a pět z nich doporučilo Přemka Forejta.
-
Beru lidi do kuchyně, je to nádherné prostředí. Restaurace je zábavní podnik, rozplývá se šéfkuchař
Martin Svatek je šéfkuchař a hostinský v táborském hotelu Nautilus. Když mluví o kuchyni, celý září. Co ho na jeho práci nejvíc baví? A v čem je specifická česká kuchyně?
-
Pavel Berky: Módu miluji, ale vaření je mojí vášní
Pavel Berky je úspěšným módním návrhářem a miluje vaření. Své kuchařské dovednosti momentálně testuje v populární televizní soutěži MasterChef Česko.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.