Zákruty života jsou zajímavé a nečekané. Pořád mě to fascinuje, přiznává Helena Třeštíková

31. květen 2021

Věnuje se časosběrným dokumentům a sama vnímá čas s nadhledem. „Snažím se v něm vidět víno, které zraje,“ svěřuje se v Blízkých setkáních. Všechny díly Blízkých setkání najdete na webu Dvojky nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas

„Jak přibývají vrásky, tak si říkám, že přibývá natočeného materiálu. Tím se utěšuji a je to realita našeho života. Nedá se mu vzpouzet a já jsem ho snažila zapojit do svých služeb,“ krčí s úsměvem rameny.

Čas přináší spoustu změn. „To je pro mě celoživotní téma a nikdy mě to nepřestane zajímat. Doufám, že se mi ještě něco podaří udělat,“ říká Helena Třeštíková.

Křižovatky osudu

Při natáčení Manželských etud si představovala, jak budou příběhy pokračovat. „Říkala jsem si, jak se to bude vyvíjet. A všechno bylo jinak! Od té doby se to potvrzuje. Zákruty života jsou strašně zajímavé a nečekané. Pořád mě to fascinuje. A jak se říká, že člověk lety v profesi získá rutinu, tak tady to nehrozí. Každý natáčecí den je jiný,“ uzavírá režisérka.

Jaké byly její filmové začátky? O čem je její nový dokument Anny? Kam až ji hlavní hrdinka pustila? Podle čeho si vybírá své hrdiny svých dokumentů?

autoři: Tereza Kostková , eh

Související