Vždycky si přeju, aby všechno bylo rychle a snadno, přiznává Jiří Mádl

7. květen 2020

Koronavirová krize je pro známého režiséra, herce a scenáristu velké téma. „Máte něco, co tvoří příběh,“ vysvětluje v Blízkých setkáních.

„Tohle je extrémní situace, kdy je spousta omezení, spousta lidí uvízla doma třeba i s někým, s kým nechtěli. A to skýtá spoustu příběhů, takže to cítím jako něco, co budeme reflektovat v knížkách, filmech i jinak,“ je přesvědčený Jiří Mádl.

Krize mu zasáhla do pracovních plánů

„Chtěl jsem dělat svůj třetí film Vlny, který se týká Československého rozhlasu. A může se stát, že přijde ještě jiný projekt, který bude jednodušší a levnější. Možná, že kdyby nenastala tahle situace, tak by mě to ani nenapadlo,“ přemýšlí nahlas.

Vlny jsou podle jeho slov během na dlouhou trať. „Vždycky si přeju, aby to všechno bylo rychle a snadno. Ale nebývá to tak. Ono to zní namyšleně, ale já chci vždycky dělat věci pořádně. A nakonec jsou pro mě stejně nejdůležitější ty dlouhodobé projekty,“ přiznává v rozhovoru s Terezou Kostkovou.

Kdo měl hrát původně v jeho filmu Na střeše? Které herce má rád? Vybírá si jako režisér vážná témata? Vzpomíná na svá studia v USA? Čím chtěl být v mládí?

autoři: Tereza Kostková , eh

Související