Vojtěch Dyk vydává první sólovou desku! Zazpívá na ní s B-Side Bandem

2. prosinec 2014

Mimořádné spojení výrazné pěvecké osobnosti a špičkového muzikantského seskupení – taková je Deska, první sólové album zpěváka Vojtěcha Dyka. Deska, pod kterou je podepsaný i B-Side Band s bandleaderem Josefem Buchtou, na pulty obchodů vstupuje právě v těchto dnech.

Po dvou velmi úspěšných celorepublikových turné a dvou záznamech živých koncertů na CD a DVD se toto mimořádné spojení Vojty Dyka a B-Side Bandu představuje se studiovým projektem a zcela novým repertoárem, který pro zpěváka a kapelu vytvořili přední domácí autoři.

Autorsky se na skladbách pro studiové CD Deska podíleli skladatelé Ondřej Brousek, Boris Urbánek nebo baskytarista B-Side Bandu Tomáš Vunderle Koudelka a další. Kromě toho se na desce objeví jeden bonus, k němuž má Vojtěch Dyk zvláštní vztah – Dvořákovo Largo v aranžmá Borise Urbánka.

„Nevím proč, ale už od samého zrodu mám ke skladbě Largo velmi intenzivní vztah. Možná proto, že je původem z časů, kdy ještě slovo bigband ani neexistovalo a až ruka a fantazie Borise Urbánka této skladbě vtiskla možnost bigbandového nádechu,“ říká Vojta Dyk.

Na jaře vyrazí Vojta Dyk s B-Side Bandem na turné

Na jaře bude vydání Desky následovat Deska tour. „Pojedeme asi 25 koncertů. Tolik jsme jich za sebou snad ještě neměli,“ upozorňuje Vojta Dyk. „Hrát budeme hlavně po větších klubech. Už spolu hrajeme už nějaký ten čtvrtek, takže si myslím, že budeme zkušenější a vyhranější. Možná někdy i vyhraněnější,“ usmívá se.

autor: als
Spustit audio