„Užíváme si každý den a neřešíme to.“ Sváteční Host do domu u Štefana Margity a Hany Zagorové

26. prosinec 2018

Nedávno oslavili stříbrnou svatbu, ale nijak zvlášť to neprožívají. Na první pohled je jim spolu pořád dobře. Dvojku pozvali i k sobě domů.

„Seznámili jsme se na premiéře Žebrácké opery ve Státní opeře, ale neproběhlo to zrovna ideálně,“ vzpomíná Štefan Margita na okamžiky, kdy mezi nimi takzvaně přeskočila jiskra. Domů tehdy odcházel s pocitem, že je Hana Zagorová nejspíš namyšlená hvězda.

Štefan Margita a Hana Zagorová

„Ale nezměnil jsem názor a její písničky jsem poslouchal dál,“ pokračuje. „Pak mě pozvala na předsilvestrovský večírek. A pak v září na svoje narozeniny. Uvažoval jsem, co jí koupit jako dárek, a nastalo pozdvižení, protože jsem jí koupil povlečení – ložní prádlo. Po půlnoci, když vybalovala dárky, tak společnost ztuhla. A tím to začalo.“

„Bylo to opravdu hodně originální, taky z toho důvodu, že jsem tam tehdy měla ještě svého původního partnera, a ten byl hodně překvapený,“ směje se zpěvačka.

Jak vznikal první virtuální duet Štefana Margity s Hanou Hegerovou? Zpívají si manželé také doma? A jak prožívá Hana Zagorová vystoupení a úspěch svého manžela? A proč se rozhodla přerušit kariéru a cestovat s manželem na turné?

autoři: Vladimír Kroc , and
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.