Střídání u kormidla. Rádio Junior má nového šéfredaktora

3. srpen 2021

Vítáme na palubě Adama Kebrta, kterému kormidlo předal Tomáš Vacek. Ten se po báječné tříleté plavbě na Rádiu Junior nalodil jako vedoucí programu na Český rozhlas Dvojku.

To jsou ale novinky. Rádio Junior má nového kapitána! Tomáše Vacka vystřídal Adam Kebrt. Seznamte se.

Báječná plavba

Tomáš Vacek nastoupil do Českého rozhlasu v roce 2005. V březnu 2018 se stal šéfredaktorem Rádia Junior. Už dávno před tím ale pro něj psal oblíbený seriál Ve škole a po škole s Vendou a Fráňou, kde také hraje jednu z titulních rolí.

Na Junioru si užil spoustu legrace a se všemi, kdo pro vás připravují dětské vysílání, vytvořili super partu. Tomáš se ale také musel v rádiu poprat se složitými výzvami, například během pandemie. 

Tomáš Vacek

Jeho hlas budou znát i vaši rodiče a to například z pořadu Noční mikrofórum, který se vysílá na Českém rozhlase Dvojka. A právě tam nově Tomáš od srpna 2021 zastává důležitou funkci. Je totiž vedoucí programu. Moc mu děkujeme za všechno, co pro Junior udělal a přejeme mu spoustu úspěchů.

Změna na velitelském můstku

Žádná loď nemůže zůstat bez velení, a tak od 1. srpna 2021 na Junioru vítáme nového šéfredaktora Adama Kebrta. Ani ten není v rozhlase žádným nováčkem. Pracuje pro něj už od roku 2009 a vyzkoušel si pozici redaktora i moderátora. Zabýval se také rozvojem sociálních sítí Českého rozhlasu.

Adam Kebrt

Zkušenosti má i z neziskového sektoru, kde se věnoval projektům pro děti. „Na Rádio Junior, na své nové kolegy i na naše nejmladší posluchače se moc těším. Je důležité, aby děti věděly, že mají vlastní rozhlasovou stanici, která je bude bavit a půjde s dobou,“ řekl Adam.

A my se také těšíme :-)

autor: kpe
Spustit audio

Pusť si video