Seriál, který opět neuvidíte. Zkouškový se vrací v nových šesti epizodách

8. duben 2021

Šestice vysokoškoláků se od 8. dubna vrací v nových šesti epizodách prvního českého hraného podcastu pro mladé Zkouškový. Hrdinové a hrdinky budou řešit vztahy, bydlení, rodinu, ale i duševní zdraví nebo hejtry na sociálních sítích.

Pokračování úspěšného seriálu se oproti první řadě orientuje na dramatické okolnosti životů hlavních postav. Sleduje studentku politologie Johanu, která stojí před otázkou, zda se zaregistrovat se svou přítelkyní. Influencerka Ema rozjíždí nový podcast, zatímco její bratr, medik Tomáš, se v životě cítí ztracený. Postava Linh přešla z VŠE na scenáristiku na FAMU. Řeší vztah s přítelem Zdeňkem a snaží se najít balanc mezi prací, školou a novými přáteli.

Zkouškový 2: vizuál s Gábinou Heclovou

Juraje trápí dilema, jestli se má přestěhovat za přítelem do Portugalska, nebo zůstat v Praze. Novou hlavní postavou je Kristina, která prožívá první rok na právech, ve kterém musí čelit rasistickým předsudkům i obtěžování ze strany pedagoga.

Hlavní role opět ztvárnili Gabriela Heclová, Cyril Dobrý, Vi Huyen Tranová, Julie Ondračková a Martin Belianský. Novou postavu Kristiny si zahrála studentka DAMU Martina Znamenáčková.

Všech šest epizod prvního českého hraného podcastového seriálu pro mladé můžete poslouchat od 8. dubna na webu Radia Wave na wave.cz/zkouškový, v aplikaci mujRozhlas a v dalších podcastových aplikacích.

autor: Josef Kokta
Spustit audio

Související

Epizody Zkouškového

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.