Režisér Tomáš Mašín točí film podle scénáře Alice Nellis. Drama Němá tajemství slibuje detektivní zápletku plnou zvratů

12. leden 2022

Dramatický příběh o muži, který po úrazu ztratí možnost komunikovat, to je hlavní téma filmu. V roli jeho manželky uvidíte Janu Plodkovou, postavu neuropsychiatra ztvárnil Jiří Havelka. Za oběma se přímo na plac vydala naše létající redaktorka Sabina Vosecká.

Jana Plodková, Marián Mitaš a Milena Steinmasslová ve filmu Němá tajemství

Příběh hlavního hrdiny uslyšíme z úst jeho manželky, matky a kolegyně. Vypráví ho detektivům, protože na začátku stojí vražda. Drama s detektivní zápletkou slibuje napětí, intriky i složité vztahy. „Film kombinuje detektivní a dramatický žánr s lovestory. Kostra příběhu je opřená o výslechy, ve kterých se vracíme do historie vztahu ústředních dvou postav,“ doplňuje režisér Tomáš Mašín.

Veterinář v podání Mariána Mitaše trpí po těžkém úrazu poruchou řečového centra a je upoután na lůžko. Kvůli své roli musel herec hubnout a na natáčení se připravovala i Jana Plodková ztvárňující jeho ženu. Kvůli postavě Eriky, bývalé sportovkyně, prošla náročným běžeckým tréninkem. Jak k roli přistupovala? A proč na place někdy neudrží vážnou tvář? 

Jana Plodková a Marián Mitaš v hlavních rolích filmu Němá tajemství

Martinovu matku Danu si zahraje Milena Steinmasslová, kolegyni Magdaléna Borová a v rolích vyšetřovatelů se představí Jan Révai s Igorem Chmelou. Do děje vstupuje také postava neuropsychiatra v podání Jiřího Havelky. Jak se na natáčení připravoval on?

Jana Plodková a Jiří Havelka ve filmu Němá tajemství

Točit se bude v Praze, v Berouně a v Klatovech více než půl roku. Premiéra je naplánována na první polovinu roku 2023.

autoři: Sabina Vosecká , | zdroj: DONART Film
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka