Patnácté narozeniny Radia Wave: Úspěšný rok 2020 a nové formáty pro ten letošní

11. leden 2021

Ve středu 13. ledna oslaví čistě digitální stanice Českého rozhlasu své patnácté narozeniny. Radio Wave vstupuje do šestnáctého roku života jako úspěšný projekt, který mladou generaci láká zejména podcasty. Stanici můžete naladit pozemní cestou celoplošně jako součást multiplexu ČRo DAB+ s pokrytím 95 procent populace.

Radio Wave vstupuje do šestnáctého roku své existence, za sebou má období plné úspěchů a nových sérií - mezi ty nejposlouchanější patřily v roce 2020 například první hraný podcastový seriál pro mladé Zkouškový, série o antikoncepci, sexu a vztazích Pod kontrolou nebo podcastová série o psychoterapii Moje terapie.

„I když byl loňský rok rokem neplánovaných změn, podařilo se nám pro posluchače připravit 21 nových formátů. Ať už to byly pravidelné pořady jako Šatníky, Šeptem, Podhoubí nebo Brambora s vejcem, hudební show Flám, Modeláři a Velký čísla, série Karaoke, Bludičky a Otevřené hlavy nebo hudební video série Karanténa Session. Zveřejnili jsme taky pop-up formáty V klidu či Samotka, jimiž jsme okamžitě reagovali na novou situaci, do níž se dostali posluchači v době pandemie,” říká šéfredaktorka Radia Wave Iva Jonášová. 

Čtěte také

I pro letošní rok Radio Wave připravilo pro posluchače nové formáty. Začátkem ledna si přišli na své fanoušci rapu, podcastová série Brrrap se totiž dočkala pokračování. Během ledna a února tak budou k poslechu netradiční rozhovory s osobnostmi současné české rapové scény. Představeni budou Icy-L, Annet X, MC Gey a Karlo z labelu Milion+ ve vážných i těžko uvěřitelných situacích.

21. ledna odstartuje autorská série Ridiny Ahmedové Sádlo o společenském tlaku na ženský vzhled a o tom, jak pestré a spletité jsou cesty k přijetí vlastního těla. V šesti dílech se posluchači setkají s ženami, které otevřeně vypráví o svých traumatech, o silných i slabých chvílích a o vnitřních soubojích s očekáváním okolí i s tím vlastním. Jednotlivé kapitoly a navazující doprovodné rozhovory s odborníky jsou věnované dětství a rodině, vztahům a sexu, mateřství, práci a kariéře, ideálům krásy nebo tělesnému a psychickému zdraví.

autor: lukpo
Spustit audio

Související