Ota Petřina alias Marpo: Zápasím jen pro zábavu, prvotní je pro mě hudba

4. květen 2019

Hostem Lenky Vahalové tentokrát byl muzikant, bubeník a taky bojovník Ota Petřina alias Marpo. 

Řeč byla o boxu, o zápase s Rytmusem nebo o výzvě Karlose Vémoly. Hlavní téma rozhovoru ale byla muzika. Marpo prozradil, kdy se můžeme těšit na novou desku TroubleGangu nebo jak vypadají přípravy na další velkolepý koncert pro několik tisíc fanoušků. Tentokrát to bude v Letňanech.

„Chceme udělat Marpodrome, což jsou Letňany, ale budeme je překládat na příští rok, protože jsme nesehnali předkapely. My máme poměrně vyčleněno hodně peněz na americkou kapelu, ale nikdo sem nechce jet, takže jsme to museli přeložit na příští rok na červen, ale ještě není jasný datum,“ řekl Marpo v rozhovoru.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.