Nová řada rozhlasových her nebo živé kulturně publicistické odpoledne! Představujeme první vlnu programových změn na Vltavě

31. březen 2020

Více živého vysílání, nová řada dopolední četby, archivní rozhlasová hra na neděli nebo koncerty překračující hudební hranice. To jsou některé ze změn, které Vltava svým posluchačům nabídla od 1. dubna 2020. Na co se můžete těšit?

Nové vysílací schéma pro všední dny

Ráno a dopoledne

Odpoledne

Večer

pondělí

  • 20:00–22:00 Koncert SOČR
  • 22:00–23:00 Souzvuk

úterý

středa

čtvrtek

pátek

Nové vysílací schéma na sobotu

Ráno a dopoledne

Odpoledne

Večer

Nové vysílací schéma na neděli

Ráno a dopoledne

Odpoledne

Večer

Kompletní aktualizované programové schéma najdete ke stažení v pdf zde. Na vltavském webu nabízíme i archiv pořadů, které již do vysílání nezařazujeme.

Den otevřených dveří, program stanice Vltava

Slovo šéfredaktorky

Vážení posluchači,

pokud nás naladíte ve středu 1. dubna ráno, přivítá vás v Mozaice moderátorská dvojice Naděžda Hávová a František Šedivý. Naděždu mohou znát z kulturně a duchovně laděných pořadů posluchači Českého rozhlasu Plus, František je tradičním vltavským ranním hlasem. Jako sladěná moderátorská dvojice budou mít na starosti všechna rána, která budou i nadále patřit mixu kulturních aktualit, rozhovorů, recenzí, příspěvků a hudby.

Ranní Mozaiku prodlužujeme až do desáté hodiny, její součástí bude nově řada Dopolední četby, tu můžete ladit po zprávách v devět hodin. Desátá patří rozhovoru dne, vltavské Vizitce, po ní následuje Jazzové dopoledne. Tradiční místo mají ve vysílání Vltavy Osudy, ve kterých o svém životě vyprávějí zajímavé postavy kulturního života.

Dan Bárta & Illustratosphere ve Studiu live

Místo několika kratších koncertů klasické hudby dáváme delší prostor skladbám v Poledním koncertu, po něm uslyšíte denně ve stejný čas Povídku. Tu reprízujeme i v nočních hodinách. Odpoledne pak patří opět Mozaice, tentokrát s hudební dramaturgií více otevřenou jazzu nebo world music i jiným žánrům. Osudy mají nepřeberný archiv, ze kterého vybíráme navíc ještě jednu odpolední řadu, v repríze nabídneme cyklus hudebních půlhodin Pavla Klusáka nazvaný Odposlechy. Mladšímu publiku patří ArtCafé, beze změny jsou vltavské jistoty programu, jako je Jazzový podvečer nebo Četba na pokračování. Až se kulturní provoz opět rozeběhne, doplníme do programu i další plánované pořady  magazín Akcent zaměřený na jedno kulturní téma nebo hudební Sedmé nebe sedmkrát v týdnu.

Vltavské večery se nesou zcela v duchu sloganu Umění slyšet – přinášejí k vám domů to nejlepší z koncertních síní, rozhlasové hry i dokumenty, nedělní večer nabídne novinku v podobě žánrově rozkročeného Koncertu bez hranic. Víkend je tradičně doba pro klidnější a soustředěnější poslech, proto jsme kromě stálic, jako je seriál nebo povídka, přidali jednu řadu rozhlasových her. Název Hra pro pamětníky napovídá, že půjde o výběr klenotů i zapomenutých kusů z rozhlasového archivu. V sobotu můžete ladit oblíbenou Víkendovou přílohu, nedělní dopoledne kromě Spirituály a duchovní hudby přináší i tradiční bohoslužby. I v čase, kdy jsou kostely uzavřené, Vltava myslí na věřící a místo přenosu bohoslužeb vysíláme kázání přímo z našeho rozhlasového studia.

Pevně věříme, že vás vltavské novinky zaujmou a že vás program následujících dní bude těšit a bavit.

Jaroslava Haladová, šéfredaktorka

autor: Český rozhlas Vltava
Spustit audio

Související