Někdy se musím držet, abych se nesmála sama sobě, říká Aneta Langerová o písních z počátku kariéry

3. prosinec 2020

První strana nového alba Dvě slunce je taková zasněná, naopak uvnitř jsou fotografie z reálného života, přibližuje podobu nového CD Aneta Langerová.

„Fotograf Herbert Slavík se postupně vžíval do mých písní. Povídali jsme si, co chceme fotkami vyjádřit, měl to být takový pozorovatel života. Procházeli jsme se Prahou, aniž jsme věděli, že bude prázdná, ale na těch místech brzy ráno stejně nikdo nebývá.“ CD má podtitul Prostor, kde je snění dovoleno. „Já žiju víc v noci, takže pro mě noční klid a ticho je velkou inspirací pro život,“ dodává Aneta Langerová.

Vodu živou zpívám dodnes, je důležitá

„Někdy se musím držet, abych se nesmála sama sobě,“ říká Aneta Langerová, při poslechu svých písní z počátku kariéry. „Písně zrají už v momentě, kdy je vypustíme do světa. Třeba Vodu živou, kterou složil Michal Hrůza, zpívám s jiným pocitem, než před 16 lety. Je pro mě důležitá, proto ji ve svém repertoáru stále mám.“

Po celou kariéru ji podporují sourozenci, sestra a bratr, kteří jsou o 11 a 10 let starší. „Všichni tři jsme sportovali. Sestra Denisa mě učila lyžovat, brala mě mezi dospěláky. Je pravda, že sport učí trpělivosti. Já hrála od čtyř let tenis. Měla jsem ráda tréninky, ale nakonec jsem si vybrala hudbu,“ vzpomíná Aneta Langerová.

Plánuje natočit další dokument? Jak prožívá dobu, kdy nekoncertuje? Napadla ji někdy melodie ve snu? Kdo jí pomohl, aby začala zpívat své texty?

autoři: Tereza Kostková , zk

Související