Nejvíc se trápím, když skládám texty, přiznává zpěvák Richard Krajčo

7. červen 2021

Lidé se ho často ptají, jak skládá. „Nevím. Opravdu nevím. Já čekám a někdy se dočkám,“ krčí s úsměvem rameny frontman hudební skupiny Kryštof. Všechny díly Blízkých setkání najdete na webu Dvojky nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas

„Myslím, že na písničkách je nejdůležitější přijít na to, o čem to je. Aby každá měla svůj nosný příběh, i když mi občas někdo říká, že je příliš skrytý za metaforami a těžko pochopitelný. Tím se trápím, když skládám texty. Jsou pro mě porod,“ přiznává Richard Krajčo.

Mohl jsem počkat

„Nevím, jestli je to skromné, ale nejlepší na tom je, že člověk písničku složí, nahraje, pustí a řekne si: je to dobrý, můžu s tím ven. A pak to vyjde a je to pryč,“ popisuje. „Našel bych dvě-tři-čtyři písně za celou dobu, kdy bych si dnes řekl: Mohl jsem počkat a složit jinou. Ale abych řekl, že to bylo špatné, to ne. Beru to tak, že v té době to bylo v pořádku,“ uzavírá v Blízkých setkáních známý zpěvák a muzikant.

O čem je jeho nové CD? Je pozitivní? Má doma staré kazety? Na co myslel, když skládal píseň pro Karla Gotta? Co prozradil o svojí rodině?

autoři: Tereza Kostková , eh

Související