Nejlepší song poslali dva náctiletí kluci. V hitparádě neobjevených ale máme i české The 1975

26. leden 2021

Mikymu je devatenáct, Oliverovi sedmnáct a prý by chtěli, aby je slyšelo víc lidí než jen sousedi za zdí a děcka na dvorku. Jsme pro. Tahle hudba by mohla bavit celou generaci zoomerů. Jen pro zajímavost: Kuba tenhle generační název slyšel poprvé v životě, čímž definitivně metamorfoval z mileniála na boomera. 

Miky a Oliver si říkají Emotionally Spoonfed, venku mají tři songy, nás nejvíc baví Lila’s Lullaby, lovesong postavený na rapových beatech a nečekaně přesvědčivém zpěvu. Miky a Oliver zní jako King Krule, kdyby se vrátil v čase na gympl, ale neztratil nic ze svého charismatu. Lila’s Lullaby má všechny předpoklady stát se hitovkou příštích maturitních plesů (jestli ještě někdy budou), ale přitom svou uvěřitelností vypaluje rybník i daleko zkušenějším hudebníkům v hitparádě. Tak kluci, nechcete místo maturity prostě zvítězit ve Startéru? 

Teenageři mají v sedmnáctém kole hitparády ale taky slušnou konkurenci. Kapela Dizzlove funguje teprve od listopadu, stačila vydat tři singly a vše nasvědčuje tomu, že to tři kluci v šusťákovkách chtějí dotáhnout daleko. Kill The Lights je song plný extatických zvuků, masivních refrénů, prostě stadionovka do doby, kdy se nikam nesmí. Škoda jen, že to zní až moc jako The 1975. Vůbec by nevadilo, kdyby Dizzlove zněli trochu osobitěji. Jestli ale potřebujete technikolorový pop, pusťte si Kill The Lights! 

A pak pro ně třeba zahlasujte na wave.cz/starter. Jestli máte vlastní song, pošlete nám ho na starter@rozhlas.cz. Budeme se těšit! 

autoři: Jakub Kaifosz , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.