Naděje, smíření i láska. Poslechněte si v exkluzivním streamu nové album kapely teepee Where the Ocean Breaks

30. leden 2020

Plzeňské dreampopové duo teepee vydává svou druhou dlouhohrající desku. Práce na novince Where the Ocean Breaks byla pro Terezu Lavičkovou a Miroslava Patočku v lecčems transformativní a dotýkají se na ní široké škály témat. Poslechněte si, jak zní, v exkluzivní premiéře.

Album Where the Ocean Breaks vznikalo rok a půl, Lavičková s Patočkou na něm pracovali ve vídeňských Aurora Studios. Pro spolupráci si vybrali britského producenta Toma O. Marshe, známého například z kapel IAMX či HVOB. Výslednou nahrávku si pod svá křídla vzal berlínský label Springstoff.

Where the Ocean Breaks by měla být deskou o naději, smíření, lásce, ale také o nerovnostech ve společnosti nebo o důležitosti kontaktu s přírodou. Duo se v ní vyrovnává s těžkými osobními zážitky, snaží se kritizovat současnou společnost nebo meditují nad možnostmi transformace myšlení a životních perspektiv. „Na albu představujeme 11 písní inspirovaných našimi osobními zážitky, zkušenostmi a příběhy, které jsme prožili například v Baskicku či daleké Indii,“ přiblížila novinku Tereza Lavičková.

Teepee, kteří v současnosti vystupují v čtyřčlenném složení a objíždějí evropské showcaseové festivaly, svou novou nahrávku Where the Ocean Breaks pokřtí 5. února v pražském Lucerna Music Baru, zastihnout je můžete i o dva dny dříve, 3.února, v brněnském Kabinetu Múz. S novinkou se ukážou i na domácí půdě – 7. února v plzeňském Andělu.

autor: Radio Wave
Spustit audio