Jan Čenský: Snídám ve spánku

9. červenec 2020

Jan Čenský, který se stejně jako moderátoři Ivana s Alešem narodil ve znamení Býka, se nám hned v úvodu telefonátu svěřil s tím, že nedávno spadl z kola. „Rozbil jsem si ústa, hlavu, žebra, ale přežil jsem,“ popsal nám následky tohoto incidentu představitel celé řady princů a zahradníka v pohádce O princezně, která ráčkovala.

Kromě sportování prý moderátor a herec taky rád lenoší, ale snaží se s leností bojovat tím, že sám sobě dává hodně úkolů. V praxi tak vlastně uplatňuje moudra z písničky Dělání (Dělání, dělání, všechny smutky zahání, dělání, dělání je lék), kterou zpíval v pohádce Princové jsou na draka.

Rodák z Prahy kromě pořadu na Českém rozhlase Dvojka taky hojně moderuje plesy. Prý se mu na tom líbí skutečnost, že jde o poměrně adrenalinovou záležitost. „Tam vlastně skáčete do mlhy… Já to přirovnávám ke skokanskému můstku. Tam se taky rozjedou a už se to nedá vrátit,“ snažil se svou zkušenost popsat Ivaně s Alešem, kteří nikdy na pořádném plese nebyli, natož aby ho moderovali.

Čtěte také

Ivana se proto radši vrátila k tématu, které je jí na rozdíl od plesů vlastní. Tedy k jídlu. Zajímalo ji, co představitel primáře ze seriálu Ordinace rád snídá. „Já do poslední chvilky spím a většinou zaspím i tu snídani. Takže já snídám ve spánku,“ poodhalil tajemství svých stravovacích návyků muž, který daboval Lorenza Lamase v legendárním seriálu Odpadlík.

V hudebním okénku jsme vytasili skladbu Swamp Thing od britské kapely The Grid. Track z roku 1994 kombinuje elektroniku s banjem a Ivan Mládek by z něj měl určitě radost.

Považuje se Jan Čenský za krásného? V čem podle něj tkví tajemství skvělé moderace? Co měla Ivana k obědu a kde si Aleš koupil své první CD? Poslechněte si celou rubričku Brambora s vejcem a budete moudřejší.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.