Herec Martin Pechlát natáčel v Plzni

12. únor 2021 16:00, aktualizováno

Hlas herce Martina Pechláta zazní v chystané četbě na pokračování, která vznikla tento týden ve studiu Českého rozhlasu Plzeň 

„Nahráváme pro rozhlas úpravu knihy Čarostřelec od Jana Horníčka. Je to zajímavý román, který se odehrává v Jizerských horách,“ řekl herec s tím, že má z práce velkou radost.

Čarostřelec je historická detektivka, zasazená do roku 1789. Popisuje vyšetřování několika krvavých vražd, které zavede hlavní hrdiny románu hluboko do hor mezi pytláky a pašeráky, jimž vládne pověstný čarostřelec Tapper.

Herec Martin Pechlát se narodil 30. října 1974 v Praze. Po absolvování pražské DAMU, obor alternativní a loutkové divadlo, pracoval v Hradci Králové v Klicperově divadle. Známe ho z filmů Nuda v Brně, Účastníci zájezdu nebo Vratné lahve. Zahrál si i v televizních seriálech Útěk do Budína, Ulice, Kriminálka Anděl, Okresní přebor nebo Dokonalý svět. V současné době působí v několika divadlech, například v Městských divadlech pražských, Dejvickém divadle nebo v Národním divadle v Praze.

autoři: Anděla Blažková , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio