Hana Primusová: Duhová kulička

19. květen 2019

Každý z nás potřebuje někdy s něčím pomoct a je rád, když má někoho, komu se může se svým trápením svěřit. Amálka má na smutnění prababičku.

Právě ona doporučila Amálce, aby si našla nějaký drobný předmět, který bude moci mít pořád u sebe. Jistě bude kouzelný a pomůže jí vyřešit všechny potíže. 

Čte: Simona Vrbická
Režie:
Jaroslav Kodeš
Dramaturgie:
Zuzana Vojtíšková
Premiéra: 7.11.2016.

Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly může najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

Jak Amálka našla kuličku

Amálka, kterou pořád něco trápí, si chodí pro rady za prababičkou. Když se dozvěděla, že prababička měla v mládí kouzelný knoflík, zadoufala, že taky najde nějakou kouzelnou věc. A povedlo se! 

Jak kulička napravila Vojtova tátu

Vojtův táta pořád něco sliboval, ale svoje sliby neplnil. Jak si s tímhle problémem dokáže poradit Amálčina kouzelná kulička? 

Jak dala kulička holkám za vyučenou

Když se kouzelná kulička dostane do nesprávných rukou, může z toho být opravdu problém. Kulička dnes bude putovat z Amálčiných rukou do Vojtových, pak do stolu paní učitelky, k holkám a nakonec zpátky k Amálce. Co se při tom stane? 

Jak se kulička potkala s panem Pišvejcem

Amálčina prababička je nejen moudrá a umí vždycky dobře poradit. Má taky kouzelný knoflík a dokonce svoje tajemství. 

Jak kulička polepšila paní Hamáčkovou

Závist je opravdu nepěkná vlastnost, které se člověk špatně zbavuje. Někdy za ní ale může jen obyčejná samota. A to se právě stalo paní Hamáčkové, které snad pomůže Amálčina kouzelná kulička.

Jak kulička splnila špatné přání

Moci se řídit jen podle vlastních přání může být někdy příjemné, ale jindy hodně problematické. Amálka se o tom díky své kouzelné kuličce opravdu dobře přesvědčila. 

Jak se kulička odkutálela

Každé trápení má někde svůj konec. A když se člověk naučí se svými problémy pracovat, zjistí, že k životu možná ani nepotřebuje kouzla. Jak to bylo s Amálkou a její kuličkou? 

Spustit audio