Dismančata a Dětský pěvecký sbor Českého rozhlasu uvedou vánoční program Spolu do Betléma

16. listopad 2021

Po dvou letech se Dismanův rozhlasový dětský soubor (DRDS) a Dětský pěvecký sbor Českého rozhlasu (DPS) opět společně vracejí na pódium s vánočním vystoupením Spolu do Betléma. Sváteční náladu si s nimi ve středu 8. prosince od 17:00 užijí návštěvníci pražského Žofína. 

Spolu do Betléma se po dvou letech vrací. Z Rudolfina se přesune na Žofín,

K poslechu a zhlédnutí bude stejně jako minule Malá vánoční muzika Op. 65/V skladatele Jana Hanuše. Pěveckých partů se za doprovodu Symfonického orchestru Českého rozhlasu a pod vedením své sbormistryně Věry Hrdinkové ujme DPS a divadelního ztvárnění a recitace členové DRDS za režijního dohledu Anny Doležalové. 

Další části programu se ale rozhodly oba souboru obměnit a divákům nabídnout nové ukázky své práce. DPS vystoupí se Steckerovým cyklem Koleda, který obsahuje směs z nejoblíběnějších vánočních písní, a nejen vánoční repertoár představí přípravná oddělení Dětského pěveckého sboru ČRo.

Dismančata se v rámci své části programu opět zhostí rolí moderátorů a recitátorů. Pro druhou zmíněnou skupinu připravili slovesný dramaturg Českého rozhlasu Petr Gojda s asistentem DRDS Vlastimilem Kaňkou pásmo vánočních, i méně vánočních, textů od Bohuslava Reynka, Ivana Martina Jirouse, Ernsta Jandla nebo Jany Doležalové Frankové.

Vstupenky si můžete pořídit prostřednictvím serveru GoOut. Podmínkou návštěvy je dodržení aktuálních hygienických opatření vydaných Ministerstvem zdravotnictví.

Spolu do Betléma, 8. prosince, 17:00, Palác Žofín

Dětský pěvecký sbor Českého rozhlasu
Umělecká vedoucí: Věra Hrdinková
SOČR pod vedením Věry Hrdinkové

Dismanův rozhlasový dětský soubor
Recitační pásmo: Petr Gojda, Vlastimil Kaňka
Malá vánoční muzika: Anna Doležalová

Spustit audio