„Dceru jsem doma zpěvem vyděsila k pláči.“ Adam Plachetka a Kateřina Kněžíková u Jana Čenského

12. leden 2020

Bez mantinelů. Tak se jmenuje koncert, který operní pár Adam Plachetka a Kateřina Kněžíková chystají ve čtvrtek v O2 aréně.

„Když byla Adélka malá, chtěla jsem jí ukázat, co maminka umí, a ona začala příšerně plakat,“ glosuje Kateřina Kněžíková. Doma teď ani necvičí. „Když se potřebuji soustředit, jdu cvičit do divadla.“

„Dcerám zpíváme normálním hlasem. Lidové písničky. U nás pořád něco hraje,“ připouští. A co dělá sólista Vídeňské státní opery Adam Plachetka, když má volný den? „Buď nedělám nic, nebo vyřizuju resty. Sejdu se s kamarády, jdu na hokej, do divadla.“

Dovolená? Nejraději někde blízko

„A kdyby byl v New Yorku, šel by do české restaurace na pivo,“ dodává jeho manželka. Plachetka přiznává, že v jídle je konzervativní. „Dám si rád českou nebo italskou kuchyni.“ A dovolenou prý tráví nejraději doma. Na cestách je při práci pořád.

Předčasný koncert Adama Plachetky a Kateřiny Kněžíkové

Chystají teď společný koncert Bez mantinelů plný dalších hvězd. Ze zdravotních důvodů ale nevystoupí Eva Pilarová. „V jednom rozhovoru řekla, že by si se mnou chtěla zazpívat. Připravili jsme duet Magické svítání. Teď jsme ho chtěli zopakovat,“ posteskl si Plachetka.

Jak se liší publikum v Americe a ve Vídni? Co nejraději sami poslouchají? Jak se dostali na zahraniční pódia?

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související