„To byla poslední skladba, kterou jsem naživo od Karla Gotta slyšela,“ vzpomíná Dasha

2. květen 2020

S Karlem Gottem zpěvačka a moderátorka Klubu Evergreen prý projela celý svět. A to nejdřív neznala jeho repertoár.

„Karel narychlo sháněl doprovodnou zpěvačku do Německa. Já jsem tehdy úplně propadla. Neznala jsem dobře jeho repertoár. Teprve tehdy jsem zjistila, jak je úžasný. Měl obrovské kouzlo osobnosti. Velmi si vážím, že jsem mohla být po jeho boku 21 let,“ vyznává se Dasha.

Čtěte také

„Díky němu jsme procestovali téměř celý svět. Karel mi křtil obě alba. Moc hezky o mně mluvil. Pomáhal mi i mě podporoval. Zpívala jsem sólově i na jeho koncertech, dával mi prostor. Nejvíc jsem si užívala píseň Když jsem já byl tenkrát kluk. Dojímala mě. Byla to poslední skladba, kterou jsem naživo od Karla slyšela.“

Za seznámení s Karlem Gottem i za její účinkování v muzikálech může Lída Nopová.  „Na první konkurz mne Lída musela přemlouvat. Zazpívala jsem a Janek Ledecký mi hned dal roli Ofélie v muzikálu Hamlet. Pak jsem tomuto žánru úplně propadla,“ usmívá se zpěvačka.

Čím dnes žije

Teď hraje v muzikálech Galileo, Jesus Christ Superstar a Carmen. „S kapelou doprovázíme Stardance, když hvězdy tančí už 12 let. Hostuji s bigbandy po celé republice. Spoluúčinkuji s Honzou Smigmatorem a hraji s domovskou kapelou Pajky Pajk, kde bývalý přítel Martin Kumžák hraje na piano.“

Teprve druhé album vydala po 20 letech: „Poměrně dlouho jsem o něm uvažovala, dlouho mne zaměstnávaly různé jiné zajímavé projekty. V květnu jsem měla točit symfonickou desku. Až to půjde, desku natočíme a vydáme snad na podzim,“ prozrazuje Dasha.

A jak se dostala na konzervatoř v Praze? Kde měla původně studovat? Jaký příběh má dům, ve kterém žije? Baví ji práce na zahradě?

Spustit audio

Související